Sam4s NR-300

A156 - Sam4s NR-300

Online számítógépes kapcsolatra alkalmas
1200 PLU tárolására képes
8 gyűjtő beállítható
Papír: 57 mm széles thermo szalag, easy-load papírbefűzés
Kapcsolható eszközök: vonalkód olvasó, mérleg, kasszafiók, raktári rendszer (számítógép), bankkártya terminál

Engedélyszám: A156 Forgalmazó: Alt Cash Kft.

Kipróbálom most!Segítséget kérek: +36 70 629 2114 (H-P: 8.00-18.00)
Sam4s NR-300 pénztárgép naplófájl kiolvasás folyamata:
  1. Szerezzünk be egy max. 16 GB-os pendrive-ot. (Megj.: egy átlagos forgalmat kezelő, normál működésű pénztárgép pár hónap intervallumú kiolvasására egy lényegesen kisebb, 1-2 GB szabad tárhelyű pendrive is bőven elegendő.)
  2. Dugjuk be a pendrive-ot a Sam4s NR-300 típusú pénztárgép hátulján lévő AEE feliratú USB csatlakozóba.
  3. A KULCS billentyűvel keressük meg a „Programozás” módot, és a KÉSZPÉNZ billentyű megnyomása után írjuk be a belépési kódot. A belépési kód alaphelyzetben 0000 (4 db nulla). Nyomjuk meg a KÉSZPÉNZ billentyűt, ezzel beléptünk a "Programozás" menüpontba.
  4. A NYÍL billentyűk (= CSEKK, vagy HITEL billentyű) valamelyikével keressük meg az "AEE adatok" menüpontot, majd nyomjuk meg a KÉSZPÉNZ billentyűt. A kijelzőn megjelenő „USB adatmentés” után nyomjuk meg ismét a KÉSZPÉNZ billentyűt.
  5. A kijelzőn a „Kezdő dátum” jelenik meg, a kért formátumban írjuk be a vizsgálni kívánt időszak "Indulási dátumát", majd nyugtázzuk a KÉSZPÉNZ billentyűvel. Ugyanígy járjunk el a „Záró dátumnál” is.
  6. A mentés végén, a kijelzőn megjelenik az „Adatmentés: OK” felirat. A TÖRLÉS gomb megnyomása után a pendrive-ot áthelyezzük a laptopunkba (PC-nkbe).
  7. Lépjünk be dupla kattintással a meghajtónkba (pendrive), és a gyökérkönyvtárba mentett, aktuális, időbélyeggel ellátott nevű mappánkat nyissuk meg. A 00-val kezdődő nevű mappákban találhatók az AEE-ben rögzítésre került naplófájlok. Minden könyvtár legfeljebb 100 db kommunikációs fájlt tartalmazhat, esetleg olyanokat is, amelyek nem tartalmaznak értékesítési adatokat.
  8. A fájlok nevében lévő időbélyeg alapján megtaláljuk az adott napon készült fájlokat. Vigyázzunk, előfordulhat, hogy az adott nap utolsó fájlja tartalmaz a következő nap elején keletkezett adatokat is.
  9. Kattintsunk a kontrollszalag.hu oldalon a "kipróbálom most gombra", majd adjuk meg pénztárgépünk AP számát és töltsük fel a naplófájlokat az „XML fájlok kiválasztása” mező használatával. (Ha Ön már regisztrált felhasználónk, lépjen be és ezután töltse fel naplófájljait.) A megnyíló ablakban keressük ki azokat a fájlokat, melyeket vizsgálni kívánunk. Egyszerre több fájlt is kijelölhetünk feltöltésre. Miután kijelöltük a fájlokat, nyomjuk meg a kék "feltölt" gombot és várjuk meg, amíg a fájlok feltöltődnek. A feltöltést egy kis animáció jelzi, amíg ez látszik a képernyőn, a feltöltés folyamatban van.
  10. A feltöltés befejezését követően a feltöltött fájlok megjelennek az ablak bal oldalán, a fájlok felett pedig láthatóvá válik a kereső. Ekkor elkezdhetjük a bizonylataink közötti keresést.
Kipróbálom most!Segítséget kérek: +36 70 629 2114 (H-P: 8.00-18.00)
Keresési lehetőségek:

A keresés azokban a naplófájlokban fog megtörténni, melyek mellett a "keres" oszlopban található jelölőnégyzet jelölve van. Feltöltés után az összes naplófájl jelölése aktív, a jelölést az adott jelölőnégyzetre kattintva egyesével, míg az utolsó naplófájl alatt található jelölőnégyzetek megnyomásával az összes fájlra vonatkozóan tudjuk változtatni (jelölni, vagy törölni a jelölést).

Egyszerű keresés:

A feltöltött naplófájlok mellett található ikonokat használva az adott naplófájl tartalmát tudjuk megjeleníteni. Ha a "nyugták" gombra kattintunk, a rendszer megjeleníti az összes nyugtát, ami az adott naplófájlban található. Ha a "zárások" gombot választjuk, a napi forgalmi jelentéseket láthatjuk, mely az adott naplófájlban található. Ha a "minden" gombot választjuk, a naplófájl összes adata megjelenítésre kerül, ide értve a az összes jelentést és zárást, valamint a PÉNZ BE, PÉNZ KI műveleteket is. A "töröl" gombbal eltávolíthatjuk az adott naplófájlt a feltöltött fájlok közül.

Összetett keresés:

Amennyiben a feltöltött naplófájlok melletti "keres" oszlopban található jelölőnégyzet jelölve van, a fájlok feletti keresőben összetett keresést végezhetünk:

Keresés helye: megadható, hogy a rendszer a nyugták, vagy a napi forgalmi jelentések (zárások) között keressen.

Összeg (nagyobb mint): megadható, hogy téves beütés keresésekor mekkora összeg feletti értéket keressen a rendszer

Hely: megadható, hogy az előzőekben megadott összeget mely adatokban keresse

Dátumtól-dátumig: ha itt megadunk dátum értéket, a rendszer csak a megadott időszakban fogja vizsgálni az adatokat.

Árucikk: ha pénztárgépünk számítógéphez kapcsolt, vagy kézzel megadtunk termékneveket, akkor ezekre is van lehetőség szűrést beállítani, ha ebbe a mezőbe megadjuk, hogy mely terméket keresse a rendszer a nyugtákon.

A fenti keresési feltételek többszörös szűkítést tesznek lehetővé, azaz ha több feltételt állítunk be, mindegyik érvényes lesz a keres gomb megnyomásakor lezajló keresésben!

A megjelenő bizonylatok mindegyike nyomtatható a bizonylat képek jobb felső sarkában található nyomtató ikon megnyomásával!

Ha végeztünk a kereséssel, elegendő egyszerűen kilépni, a rendszer kilépéskor azonnal törli a feltöltött fájlokat és azok adatait is, semmit nem őriz meg. Ebből következően, ha ismét keresést kell végeznünk, a korábban feltöltött fájlok már nem lesznek elérhetőek, azokat ismét fel kell tölteni.

A pénztárgép használatra kész a naplófájlok kiolvasása alatt, majd azt követően is, bármely gomb megnyomása nélkül.