LCR CLASSIC SENTO

A001 - LCR CLASSIC SENTO

Online számítógépes kapcsolatra alkalmas
16000 PLU tárolására képes
14 gyors gomb, melyre bármilyen funkció felprogramozható
500 gyűjtő felprogramozható
Nyomtatási sebesség: 16 sor/s
Papír: 57,5 mm széles thermo szalag, easy-load papírbefűzés
Kapcsolható eszközök: vonalkód olvasó, mérleg, kasszafiók, külső kijelző, számítógép és raktári rendszerek

Engedélyszám: A001 Forgalmazó: Laurel Kft.

Kipróbálom most!Segítséget kérek: +36 70 629 2114 (H-P: 8.00-18.00)
LCR Classic Sento pénztárgép naplófájl kiolvasás folyamata:
 1. Szerezzünk be egy USB A - USB B kábelt (megnézem). A szükséges kábel nálunk beszerezhető, kérjük tájékozódjon az "Áraink menüpont" alatt.
 2. Csatlakoztassuk az USB B oldalt a pénztárgép alján található USB-B feliratú csatlakozóba.
 3. Csatlakoztassuk az USB A csatlakozót a számítógép USB portjába.
 4. Kapcsoljuk be a pénztárgépet és nyomjuk meg az "F" gombot ("OK" gomb felett), melynek hatására kis "F" betű jelenik meg a kijelző jobb felső sarkában, majd nyomjuk meg a "Menü részösz." gombot ("OK" gomb mellett bal oldalt). Ezzel a pénztárgép belép a menübe és a következőket látjuk a kijelzőn:

  1 Funkciók
  2 Jelentések
  3 Adatbázis

 5. Üssük be a következő számsort: 54. Ennek hatására a kijelző megjelenik a következő felirat:

  5 Szerviz
  54 AEE - USB mód
  59 Információk

  Nyomjuk meg az "OK" gombot. Ekkor a következő feliratot látjuk:

  A PC készen áll a
  kommunikációra?

  Nyomjuk meg az "OK" gombot. Ekkor a következő feliratot látjuk:

  Kilép a műveletből?

  Nyomjuk meg a "törlés C" gombot.

  Ekkor a kijelző mellett látható LED-ek elalszanak, majd rövid időn belül ismét világítani kezdenek és a kijelzőn a következő felirat jelenik meg:

  USB mód aktív
  Nyomjon 'C' a kilépésh

  Ilyenkor újraindul a kommunikációs egység (AEE), ami hosszabb ideig is eltarthat!

 6. Amikor az AEE újraindult, a számítógépen megjelenik a naplófájlok tárolására szolgáló memóriakártya külső meghajtóként (mint pl. egy pendrive).
 7. Lépjünk be a meghajtóba dupla kattintással, majd keressük ki a szükséges naplófájlokat. A belépést követően egy "0" nevű mappát találunk, azon belül pedig "ééééhh" formátumú mappa nevekkel találkozunk. Az adott hónap mappáját megnyitva pedig megtaláljuk az adott napokon készült fájlokat. Vigyázzunk, előfordulhat, hogy az adott nap utolsó fájlja tartalmaz a következő nap elején keletkezett adatokat is.
 8. Kattintsunk a kontrollszalag.hu oldalon az "kipróbálom most gombra", majd adjuk meg pénztárgépünk AP számát és töltsük fel a naplófájlokat az „XML fájlok kiválasztása” mező használatával. (Ha Ön már regisztrált felhasználónk, lépjen be és ezután töltse fel naplófájljait.) A megnyíló ablakban keressük ki azokat a fájlokat, melyeket vizsgálni kívánunk. Egyszerre több fájlt is kijelölhetünk feltöltésre. Miután kijelöltük a fájlokat, nyomjuk meg a kék "feltölt" gombot és várjuk meg, amíg a fájlok feltöltődnek. A feltöltést egy kis animáció jelzi, amíg ez látszik a képernyőn, a feltöltés folyamatban van.
 9. A feltöltés befejezését követően a feltöltött fájlok megjelennek az ablak bal oldalán, a fájlok felett pedig láthatóvá válik a kereső. Ekkor elkezdhetjük a bizonylataink közötti keresést.
Kipróbálom most!Segítséget kérek: +36 70 629 2114 (H-P: 8.00-18.00)
Keresési lehetőségek:

A keresés azokban a naplófájlokban fog megtörténni, melyek mellett a "keres" oszlopban található jelölőnégyzet jelölve van. Feltöltés után az összes naplófájl jelölése aktív, a jelölést az adott jelölőnégyzetre kattintva egyesével, míg az utolsó naplófájl alatt található jelölőnégyzetek megnyomásával az összes fájlra vonatkozóan tudjuk változtatni (jelölni, vagy törölni a jelölést).

Egyszerű keresés:

A feltöltött naplófájlok mellett található ikonokat használva az adott naplófájl tartalmát tudjuk megjeleníteni. Ha a "nyugták" gombra kattintunk, a rendszer megjeleníti az összes nyugtát, ami az adott naplófájlban található. Ha a "zárások" gombot választjuk, a napi forgalmi jelentéseket láthatjuk, mely az adott naplófájlban található. Ha a "minden" gombot választjuk, a naplófájl összes adata megjelenítésre kerül, ide értve a az összes jelentést és zárást, valamint a PÉNZ BE, PÉNZ KI műveleteket is. A "töröl" gombbal eltávolíthatjuk az adott naplófájlt a feltöltött fájlok közül.

Összetett keresés:

Amennyiben a feltöltött naplófájlok melletti "keres" oszlopban található jelölőnégyzet jelölve van, a fájlok feletti keresőben összetett keresést végezhetünk:

Keresés helye: megadható, hogy a rendszer a nyugták, vagy a napi forgalmi jelentések (zárások) között keressen.

Összeg (nagyobb mint): megadható, hogy téves beütés keresésekor mekkora összeg feletti értéket keressen a rendszer

Hely: megadható, hogy az előzőekben megadott összeget mely adatokban keresse

Dátumtól-dátumig: ha itt megadunk dátum értéket, a rendszer csak a megadott időszakban fogja vizsgálni az adatokat.

Árucikk: ha pénztárgépünk számítógéphez kapcsolt, vagy kézzel megadtunk termékneveket, akkor ezekre is van lehetőség szűrést beállítani, ha ebbe a mezőbe megadjuk, hogy mely terméket keresse a rendszer a nyugtákon.

A fenti keresési feltételek többszörös szűkítést tesznek lehetővé, azaz ha több feltételt állítunk be, mindegyik érvényes lesz a keres gomb megnyomásakor lezajló keresésben!

A megjelenő bizonylatok mindegyike nyomtatható a bizonylat képek jobb felső sarkában található nyomtató ikon megnyomásával!

Ha végeztünk a kereséssel, elegendő egyszerűen kilépni, a rendszer kilépéskor azonnal törli a feltöltött fájlokat és azok adatait is, semmit nem őriz meg. Ebből következően, ha ismét keresést kell végeznünk, a korábban feltöltött fájlok már nem lesznek elérhetőek, azokat ismét fel kell tölteni.

A pénztárgép használatra kész a naplófájlok kiolvasása alatt, majd azt követően is, bármely gomb megnyomása nélkül.